nieuws

Friezen willen geen windmolenpark

bouwbreed Premium

Meer dan de helft van de inwoners van Friesland wil geen windmolenpark in de directe omgeving van de woning. Dat blijkt uit een enquete onder 600 mensen in opdracht van de provincie. Zo’n 50 procent van de Friezen heeft geen bezwaar als er molens op ongeveer 300 meter van de voordeur staan.

Uit de enquete blijkt ook dat driekwart van de bevolking geen problemen heeft met het plaatsen van windmolens langs de Afsluitdijk. Een groot deel van de ondervraagden vindt wel dat huizen in de buurt van windmolens in waarde dalen. Eenderde noemt de uitwerking van de turbines op het landschap vernietigend. De provincie heeft de enquete gehouden om te achterhalen of het windenergiebeleid moet worden veranderd. Daarmee gaat het met name over de opstelling van de turbines (verspreid of geconcentreerd) en om de locaties. In februari komt de provincie met een rapport waarin de gegevens van de enquete verwerkt zullen zijn.

Reageer op dit artikel