nieuws

Extra dekking bij ankerrail minimaal

bouwbreed

Een ankerrail vormt een onderbreking van de betondekking. Een constructeur moet daarom rekening houden met extra dekking ter plaatse van een rail.

Deha Ankersysteme GmbH heeft de ankerrail type DBA ontwikkeld, waarbij die extra nodige dekking minimaal is. Dat komt door de wijze waarop de ankers aan de rail zijn bevestigd. Ze worden gemonteerd in schroefhulzen die op de rail zijn gelast volgens de ‘powerpoint’ techniek. De rail wordt dus niet onderbroken door boorgaten of anderszins aangetast. Om die reden mag er ter plaatse van de rail op een betere betondekking worden gerekend.

Deha ankerrail type DBA met ‘powerpoint’-verbindingen wordt geimporteerd door Ingenieursbureau Cornelis BV te Arnhem. Volgens dit bureau biedt de lastechniek enorme mogelijkheden. De Deha-fabriek is zeer flexibel. De ankerrail kan worden geleverd met ankers op verschillende plaatsen en in diverse lengtes. De koudgewalste uitvoering van de ankerrail mag ook voor dynamische belastingen worden toegepast. Hiervoor is zelfs een ‘Zulassung’ (een Duits certificaat) afgegeven. In de rail kunnen hamerkopbouten of haakkopbouten worden bevestigd.

Reageer op dit artikel