nieuws

‘Eurogate’ wint AVBB-prijs

bouwbreed Premium

Het onderzoek naar de uitwerking van een tweede luchthaven op de Maasvlakte, ‘Eurogate 21st century Airport’, heeft de afstudeerprijs van het AVBB-Waterweggebied gewonnen. Het ontwerp is gemaakt door vier studenten bouwkunde die hierop zijn afgestudeerd.

Ook zijn drie studenten Civiele Techniek in de prijzen gevallen. Zij hebben de uitwerking van integratie van de A2 op het gebied Leidsche Rijn onderzocht.

De prijs van AVBB-Waterweggebied bestaat uit een bedrag van f. 2500 en is bestemd voor studenten Bouwkunde en Civiele Techniek aan de Hogeschool Rotterdam.

De jury heeft uit 46 eindexamenwerkstukken gekozen. Uiteindelijk zijn zeven Bouwkunde werkstukken en vier werkstukken Civiele Techniek genomineerd. Volgens de jury wordt het niveau van de werkstukken steeds hoger. Arbo- en milieuaspecten moeten echter meer aandacht krijgen.

Reageer op dit artikel