nieuws

Duitse bouw verliest opnieuw vele banen

bouwbreed Premium

Het banenverlies in de Duitse bouw houdt de komende jaren aan. Volgend jaar verliest de bedrijfstak om en nabij 70.000 arbeidsplaatsen waarvan 40.000 in het oosten van het land.

Het aantal banen zakt daarmee in 1998 tot 1,1 miljoen. Dat is 300.000 minder dan in 1994 en 1995 toen de bouw een periode van hoogconjunctuur doormaakte. In 1999 zal de toestand daarvan niet wezenlijk afwijken.

Aanleiding voor de prognose is het lage niveau van de investeringen die voor het volgende jaar zijn begroot. In het westen daalt het aantal investeringen met 4 tot 5 procent, in het oosten loopt het percentage op tot tegen 7 tot 8. Mede daardoor kunnen de werknemers nauwelijks rekenen met een reele verbetering van het inkomen. De loonsverhoging blijft naar verwachting onder het inflatiepeil.

Reageer op dit artikel