nieuws

De Caterpillar mini’s komen er echt aan

bouwbreed Premium

Iedereen ‘weet’ dat ze er aan staan te komen, de compacte lijn van Caterpillar. Ofschoon de producent nog steeds weigert iets concreet hierover te zeggen, worden de sluiers rond dit project steeds een stukje verder opgelicht.

Inmiddels is bekend dat Caterpillar zo’n f. 130 miljoen zal investeren in zijn nieuwe lijn van compacte machines. Delen van de machines zullen in elk geval gebouwd gaan worden in de Caterpillar-fabriek te Desford in Engeland. De productie van schrankladers zal geheel in Amerika komen te liggen.

Bij Caterpillar streeft men ernaar om aan het begin van de volgende eeuw 20% van de totale markt van compact bouwmaterieel in handen te hebben. Momenteel heeft deze markt een waarde van rond de f. 6 miljard.

Uitgaande van eenheden betekent dit dat Caterpillar dan ongeveer 15.000 minigraafmachines zal afzetten per jaar en rond de 1500 schrankladers.

Reageer op dit artikel