nieuws

Bouw tweede station Houten toch op tijd

bouwbreed Premium

De bouw van een nieuw NS-station en de aanleg van een derde spoor gaat toch voor 2000 van start. Minister Jorritsma (Verkeer en Waterstaat) heeft f. 50 miljoen toegezegd voor de aanleg van station Houten-Castellum. Daarmee is de openbaar vervoersontsluiting van de nieuwe uitbreidingen in Houten-Zuid veilig gesteld.

Aanvankelijk leek het tweede station voorlopig van de baan te zijn. In het Meerjarenprogramma Infrastructuur en Transport was het naar achteren geschoven. Voor Houten was dat onacceptabel, alleen al omdat het in strijd zou zijn met alle eerdere afspraken in het kader van de Vinex-taakstelling.

Houten is nu met NS Railinfrabeheer en Rijkswaterstaat overeengekomen dat voor de korte termijn een pendeldienst gaat rijden over een nieuw derde spoor tussen Castellum en Houten Centraal.

Reageer op dit artikel