nieuws

Betonconstructie te versterken met gevlochten koolstof

bouwbreed Premium

De Freyssinet Groep introduceerde tijdens de Belgische Betondag een nieuw systeem om betonconstructies te versterken met koolstofvezels. Het bestaat uit een gevlochten mat, ‘Tissu de Fibres de Carbone’ (TFC) genoemd, die op een voorbehandelde ondergrond tegen een betonconstructie wordt gelijmd. De mat wordt vervolgens geimpregneerd en afgewerkt met een afdeklaag.

Volgens Freyssinet is het systeem betrouwbaarder dan het lijmen van platen met koolstofvezels op het beton. De krachtsoverdracht tussen het beton en de gevlochten mat is beter.

Het ‘Tissu de Fibres de Carbone’ is uitgebreid getest in verschillende Franse laboratoria. Daarbij bleek onder andere, dat het systeem goed in staat is dynamische belastingen op te nemen. Het is licht, makkelijk aan te brengen en kan bovendien ook op gewelfd beton worden aangebracht.

Reageer op dit artikel