nieuws

Ballast en DHV leggen eerste slooplocatie boorplatforms aan

bouwbreed Premium

Ballast Nedam en DHV leggen de eerste slooplocatie voor boorplatforms aan. De plaats is IJmuiden bij HKS Hoogovens Klockner Scrap Metals BV, ofwel HKS Metals. DHV verricht de engineering voor de bouw van de slooplocatie die in twee fasen wordt aangelegd. Het ingenieursbureau kreeg de opdracht vanwege zijn deelname in ROS Holland BV, een onderneming op het gebied van ontmanteling en hergebruik van platforms.

Het platform wordt op zee gedemonteerd waarna de sloop van de etalenonderdelen op het vaste land geschiedt op een speciale slooplocatie. Die dient te voldoen aan bepaalde voorwaarden. Een daarvan is een deugdelijke sloopvloer met een waterdichte onderlaag zodat geen verontreinigend materiaal naar de bodem kan lekken. Niet makkelijk, want de onderdelen van een platform zijn zo zwaar dat ze vaak meteen in de grond zakken als ze aan land zijn gebracht. De sloopvloer is uitgerust met een monitoringsysteem dat verontreinigingen in de ondergrond kan meten.

Reageer op dit artikel