nieuws

Architectuurprijs Apeldoorn voor Hof van Orden

bouwbreed Premium

Het Haagse architectenbureau Atelier Pro heeft de Architectuurprijs Apeldoorn gekregen voor de seniorenwoningen ‘Hof van Orden’. Het complex, twee bouwstroken verbonden door een atrium, “spreekt tot de verbeelding, is evenwichtig en op alle niveaus van een opvallend hoge kwaliteit”, aldus de jury. Opdrachtgever was woningbouwvereniging De Goede Woning, aannemer de Slokker Bouwgroep.

De jury was overigens niet unaniem, want er was nog een andere “architectonische topprestatie”, het project ‘de tuinmuur’ van de Amsterdamse architect Gert-Jan Hendriks (de Architectengroep). Fataal voor dit woningbouwcomplex was echter de slechte stedenbouwkundige opzet waar de architect zich aan te houden had, meende de jury.

De Architectuurprijs Apeldoorn, die bestaat uit een plaquette, een beeldje en f. 7500, wordt elk jaar in een andere categorie uitgereikt. Dit jaar ging het om recente sociale woningbouw en waren zestien projecten ingezonden. De prijs is afgelopen weekend uitgereikt tijdens de ‘Nacht van de architectuur’.

Reageer op dit artikel