nieuws

Amersfoort kan weer 25 jaar vooruit

bouwbreed

De gemeente Amersfoort kan weer 25 jaar vooruit dankzij grenscorrecties waarbij delen van Bunschoten, Hoevelaken, Leusden en Nijkerk naar Amersfoort gaan. Dat althans zijn de plannen waarmee een Interprovinciale Commissie Utrecht/Gelderland akkoord is gegaan.

De gemeente Hoevelaken verliest een stuk rond het klaverblad voor de ontwikkeling van de werkstad. Op grondgebied van Nijkerk komen 3000 woningen voor de woningbouwlocatie Vathorst plus. Leusden verliest grond in verband met de ruimtelijke ontwikkeling van Amersfoort na 2015. Een deel van Bunschoten wordt toegevoegd aan de centrumstad in verband met de locatie Zevenhuizen voor baggerberging.

Door de nieuwe grenzen van Amersfoort wijzigt ook de provinciegrens tussen Utrecht en Gelderland. Het is de bedoeling de voorstellen op 10 december dit jaar in zowel de Staten van Utrecht als die van Gelderland te behandelen.

Reageer op dit artikel