nieuws

Woningbouw Scheveningen opgeschort

bouwbreed Premium

Den Haag moet wachten met het uitvoeren van woningbouwplannen in Scheveningen. Dat heeft de Raad van State beslist. Tegen de bouwprojecten nabij het Scheveningse duingebied zijn veel bezwaren ingediend, onder andere door de bewonersvereniging Noordelijk Scheveningen.

De raad gaat ten dele mee in de bezwaren en heeft via een schorsingsbesluit de nieuwbouw opgeschort. Ze laat de kwestie nu door onafhankelijke deskundigen onderzoeken en doet na het advies een definitieve uitspraak.

Het gemeentebestuur wil door herziening van het bestemmingsplan Scheveningen-Badplaats 67 woningen realiseren. Een eerder plan omvatte 98 huizen, maar na protesten werd dat aantal teruggebracht.

Bouwen in Scheveningen ligt uiterst gevoelig. Door nieuwbouw is van het oorspronkelijk karakter van Scheveningen weinig over en is bijvoorbeeld het Kurhaus omgeven door hoogbouw. Het nieuwe bouwplan zou het karakter verder aantasten en ook te dicht bij het duingebied van noordelijk Scheveningen komen, aldus de Raad van State.

Reageer op dit artikel