nieuws

Venturiwerking toeters garandeert constante luchtstroom

bouwbreed Premium

Technisch adviseur Giuseppe Cordaro heeft in zijn laboratorium Impertec-N.P.A. een ventilatieregelaar, de Estraer, ontwikkeld waarop inmiddels patent is verleend. De regelaar is door middel van de verticale kamer op de ventilatiedakdoorvoer te schuiven. Het totaal dient ter ventilatie van het platte dak, net onder de isolatie.

Door de toetervormige uiteinden van de Estraer ontstaat door de venturiwerking een constante ventilatieluchtstroom. Die constante luchtstroom wordt door de uitgekiende vorm van de ‘toeters’ verkregen. De Estraer van het Italiaanse laboratorium Impertec-N.P.A. in Venetie, is gemaakt van kunststof en is in verschillende kleuren leverbaar. Bij het plaatsen is het aanbevelenswaardig een van de toeters in de meest voorkomende windrichting te plaatsen. Venturi is op meeste gangbare dakdoorvoeren te plaatsen.

Reageer op dit artikel