nieuws

Shell verdubbelt investeringen in duurzame energie

bouwbreed

Shell investeert de komende vijf jaar een miljard gulden in de ontwikkeling van duurzame energiebronnen, met name zonne-energie, bosbouw en biomassacentrales. Dat heeft de oliemaatschappij gisteren in Londen bekendgemaakt.

Het investeringsbedrag is in twee weken tijd verdubbeld. President-directeur mr. J.H. Schraven van Shell Nederland sprak begin oktober nog van een investering van een half miljard gulden. Shell beschouwt duurzame energie voortaan als een kernactiviteit en heeft daartoe ook een nieuwe divisie opgericht: Shell International Renewables. Behalve de bestaande fabriek voor fotocellen in Helmond opent Shell nog andere productievestigingen voor zonnesystemen.

Shell heeft ook hoge verwachtingen heeft van energie-opwekking door vergassen van biomassa. Deze methode kan snel aan populariteit winnen door technologische verbeteringen en door de beschikbaarheid van hout uit bosplantages. Shell bezit nu drie plantages en zal dat aantal verder uitbreiden.

Reageer op dit artikel