nieuws

Roermond pleit voor brug in A73-trace

bouwbreed Premium

Roermond wil het plan voor de 2,3 km lange tunnel in het trace van de toekomstige A73 verruilen voor een brug over de Roer. B en W van Roermond heeft zijn wensen recent kenbaar gemaakt bij Rijkswaterstaat (RWS).

In 1995 besloot de Tweede Kamer in principe tot het aanleggen van een tunnel onder de Roer. Volgens Roermond is het aanleggen van een brug f. 100 miljoen goedkoper. De Roertunnel kost f. 270 miljoen.

Het college heeft RWS ook verzocht de brugvariant te betrekken in het onderzoek van THO naar de veiligheid van de f. 2,3 km lange tunnel. Maar volgens RWS past de brugvariant niet in dit onderzoek, omdat dit alleen betrekking heeft op de tunnel en de veiligheid hieromtrent. De Stichting Milieufederatie wil een brug noch een tunnel, maar de A73 aanleggen op de westoever van de Maas.

Reageer op dit artikel