nieuws

Rechter buigt zich over gevolgde procedures Bennebroeks plan

bouwbreed Premium

Rechter J. de Vries van de Raad van State in Den Haag vroeg zich onlangs openlijk af of het nieuwe Bennebroekse bestemmingsplan Bloemveld wel op de juiste manier ter inzage is gelegd en of die ter inzage legging wel op de correcte manier in de krant is aangekondigd. De rechter hoopt eind deze week uitspraak te doen.

Een bestemmingsplan kan sneuvelen op grond van dit soort formeel-juridische vereisten.

Het bestemmingsplan Bloemveld vormt de basis voor de bouw ongeveer 150 woningen in het gebied tussen de huidige wijk Bloemveld en het psychiatrisch ziekenhuis Vogelenzang.

De zaak is bij de rechter aangekaart door inwoners van de wijk Bloemveld. Zij hebben een aantal bezwaren tegen de komst van de nieuwe woningen.

Allereerst zijn ze er tegen dat het hen zo dierbare groen van het Bloemveld voor de woningen wordt geofferd. Voorts zijn ze ervan overtuigd dat de nieuwe bewoners met hun voertuigen verkeersoverlast in de wijk zullen veroorzaken.

Fouten

Mogelijk komt de rechter echter niet toe aan een inhoudelijke beoordeling van de bezwaren van de omwonenden, omdat hij tot de conclusie komt dat gemeente en provincie in deze affaire formeel-juridische fouten hebben begaan. Als De Vries besluit het bestemmingsplan te schorsen, kan de gemeente geen bouwvergunning verlenen voor de geplande woningen.

Een deel van de woningen (87 appartementen) zal ontwikkeld worden door Projectontwikkelaar Altus uit Houten. Daarnaast wil Bouwbedrijf Heijmerink uit Bunnik veertien geschakelde laagbouwwoningen plaatsen.

Een woordvoerder van de gemeente vertelde dat er voor de rest van de te bouwen woningen contacten zijn met een ontwikkelaar. Daarmee zijn echter nog onderhandelingen gaande en daarom wilde hij daar verder geen mededelingen over doen.

Reageer op dit artikel