nieuws

Plannen voor aanleg naturistenpark onder vuur omwonenden

bouwbreed Premium

Komende vrijdag hoopt rechter D. Dolman van de Raad van State in Den Haag uit te spreken of hij het nieuwe bestemmingsplan ‘Naturistenpark Avolan’ van de gemeente Slochteren schorst. Het plan voorziet in een 45 hectare metend park voor naturisten aan de oostzijde van het Schildmeer. Er zijn 250 (koop) bungalows en een camping in het park gepland. Ontwikkelaars zijn Macobouw uit Amsterdam en Arcade (v/h Heidemij). Afgelopen vrijdag vond er voor Dolman een hoorzitting plaats.

Omwonenden en milieuorganisaties hebben zich tegen het project gekeerd. Sommige omwonenden zijn er om godsdienstige redenen tegen. Zij willen die “naaktloperij” niet in hun omgeving hebben. Andere omwonenden sympathiseren met de milieuorganisatie, die de natuurgebieden rond het Schildmeer zo rustig mogelijk willen houden.

Van de zijde van ontwikkelaars en gemeente is naar voren gebracht dat naturisten juist rustzoekers zijn. Van hen zou het milieu niets te vrezen hebben. Van de godsdienstige bezwaren zeggen zij dat die in deze planologische procedure geen rol behoren te spelen.

Reageer op dit artikel