nieuws

Open tunnelbak op A73 bij Tegelen

bouwbreed Premium

De A73-Zuid in Tegelen wordt over een lengte van 1,3 km verdiept aangelegd. Een volledig afgesloten tunnel zoals Tegelen aanvankelijk wilde, kost f. 233 miljoen, f. 120 miljoen meer dan beschikbaar is. Tegelen leidt de meerkosten af uit onderzoek dat een ingenieursbureau in opdracht van de gemeente uitvoerde.

Met de provincie Limburg en Rijkswaterstaat kiest Tegelen voor een open tunnelbak met vijf verbrede viaducten tussen de Kaldenkerkerweg en de Verlengde Kasteellaan. Hierdoor is de tunnel nog 50 procent overdekt. De meerkosten belopen f. 40 miljoen.

De keuze is meegedeeld aan minister Jorritsma. Naar verwachting neemt zij op 18 november een besluit.

De viaducten verbinden de wijken Op de Heide-boven en Op de Heide-beneden. Aan de kant van de huidige bebouwing zijn 200 woningen gepland. Aan de oostkant wordt een parallelweg aangelegd die aansluiting vindt op de Venloseweg. Hierdoor ontstaat een ringweg rond Tegelen.

Reageer op dit artikel