nieuws

Ook Andersen wordt ‘virtueel’ kantoor

bouwbreed Premium

In lijn met de vestigingen in Chicago en Parijs is Andersen Consulting in Amsterdam nu ook een ‘virtueel’ kantoor – niemand heeft meer een eigen werkplek en papier heeft afgedaan. Alle post en papier wordt gescand en verder via de computer verwerkt. In Nederland zet Andersen daarmee de trend door die eerder door Interpolis in Tilburg en de Rijksgebouwendienst in Haarlem is gezet.

Het gebouw, net als buurman Amsterdam Hilton ontworpen door het Amerikaans/Engelse bureau SOM, is ontwikkeld door Sedijko als standaard kantoor. Het Amsterdamse architectenbureau Beneke Van der Hoeven heeft het ingericht met een veelheid aan werkplekken en kamers van veertien tot vijftien vierkante meter. Ze zijn bedoeld voor de consultants, die gemiddeld een halve dag per week op kantoor zijn.

Het interieur kenmerkt zich door geacheveerd gebruik van glas, hout en staal en meer sfeerverlichting dan tl-balken. Om alle elektronische voorzieningen te kunnen inpluggen is een verhoogde computervloer aangebracht. De begane grond fungeert als service-mall waar de consultants alles kunnen krijgen wat maar denkbaar is aan ondersteuning. Op de drie verdiepingen daarboven zijn de kamers strikt gescheiden van de gemeenschappelijke werkvloer. Met dat laatste verschilt dit ‘virtuele’ kantoor van zijn voorgangers in Nederland waar dit soort werkplekken meer gemengd waren. Foto: Jan Derwig

Reageer op dit artikel