nieuws

Onstandvastig najaarsweer

bouwbreed Premium

Het doek valt voor de nazomer. Vanaf vandaag breekt een langere periode van onstandvastig najaarsweer aan. Onder invloed van een actieve depressie bij Schotland ontplooit zich een westelijke stroming die randstoringen naar onze streken dirigeert. Deze veroorzaken perioden met veel regen en wind. De temperaturen verkeren de eerste dagen nog op een aangenaam niveau van omstreeks 17 gr. C. Aan het einde van de week wordt geleidelijk koudere lucht aangevoerd maar ‘koukleumweer’ is voorlopig nog niet aan de orde.

Regio Noord: Toenemende bewolking gevolgd door regen. Vrij krachtige, in het Waddengebied krachtige tot harde zuidwestenwind. Middagtemperaturen 16 gr. C.

Regio Oost: Vooral in de middag en avond regen. Matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. Het kwik loopt op tot 16 gr. C.

Regio Zuid: Van het zuidwesten uit opkomende regen. Matige, in de Zeeuwse wateren tot krachtig toenemende zuidwestenwind. Temperaturen maximaal 17 gr. C.

Regio West: Van het zuidwesten uit perioden met regen en aan de kust een krachtige zuidwestenwind. Middagtemperaturen 17 gr. C.

Dinsdag zon onder: 19.03 uur Woensdag zon op: 7.52 uur

Reageer op dit artikel