nieuws

Nieuwe entree voor natuurpark bij Spier

bouwbreed Premium

Voor het betreden van het Nationaal Park bij het Drentse Spier is een nieuwe, duidelijke entree nodig. Dat vinden de gemeente Beilen, de gemeente Dwingeloo, Staatsbosbeheer, de provincie Drenthe, het Overlegorgaan Dwingelderveld, de recreatie-ondernemers Dwingelderveld en de Recreatieschappen Drenthe. Zij zijn vertegenwoordigd in WENS, de werkgroep entree nationaal park Spier.

De werkgroep heeft de Grontmij opdracht gegeven de plannen verder uit te werken. De entree zal bestaan uit een centrale parkeervoorziening bij de ingang van het park, een informatiecentrum met kiosk, toiletaccommodatie en fietsverhuurpunt. Verder wil de Grontmij de provinciale weg Spier-Lhee naar het park verleggen. Tot slot ligt er een voorstel om de fiets- en wandelroutes aan te pakken. Met de operatie is een bedrag van f. 1,4 miljoen gemoeid.

Reageer op dit artikel