nieuws

Minder bouwers gaan op de fles

bouwbreed Premium

De eerste negen maanden van dit jaar zijn er minder bouwbedrijven failliet gegaan. Het Centraal Bureau voor de Statistiek becijferde dat er 396 ondernemingen op de fles gingen, een daling van 18 procent ten opzichte van dezelfde periode van 1996. De eerste drie kwartalen van 1995 gingen 445 bouwbedrijven failliet.

Volgens de voorlopige gegevens van het CBS zijn in de eerste negen maanden van dit jaar in het totaal 4150 faillissementen uitgesproken. Dit is een stijging van nog geen 1 procent ten opzichte van dezelfde periode in 1996. Zowel in het tweede als in het derde kwartaal van 1997 is op jaarbasis een lichte daling van het aantal uitgesproken faillissementen waargenomen. De grootste stijging van faillissementen deed zich voor bij de vervoers-, communicatie- en opslagbedrijven (+ 21 procent).

Reageer op dit artikel