nieuws

Japanse cultuurprijs voor Richard Meier

bouwbreed Premium

De Amerikaanse architect Richard Meier, bouwmeester van het Haagse stadhuis, heeft woensdag in Japan de prestigieuze cultuurprijs Praemium Imperiale in ontvangst genomen. Aan deze ‘Nobelprijs voor de kunsten’ genoemde onderscheiding is een bedrag van f. 250.000 verbonden. De prijs wordt sinds 1988 toegekend aan kunstenaars die: “een wezenlijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling, verspreiding en versterking van de internationale kunst en cultuur.”

Meier is behalve van het stadhuis in Den Haag, ook bekend als bouwer van musea. Hij ontwierp onder meer het Museum voor Moderne Kunst in Barcelona en het Getty Center in Los Angeles. In een buitenwijk van Rome moet over ruim twee jaar de ‘kerk van de eeuw’ verrijzen, die hij heeft ontworpen.

Reageer op dit artikel