nieuws

Inspraak leidt tot tunnel in Betuwelijn onder de Giessen

bouwbreed

Het kabinet heeft besloten een tunnel onder de Giessen aan te leggen voor de Betuwespoorlijn. Aanvankelijk wilde de regering een brug over het riviertje, maar mede naar aanleiding van de inspraak is nu voor een tunnel gekozen. Het tracebesluit is door de ministers Jorritsma (Verkeer) en De Boer (VROM) dienovereenkomstig vastgesteld.

De ministers kiezen in het besluit verder voor een geboorde tunnel in het Sophiatrace, tussen het rangeerterrein Kijfhoek en Papendrecht. Oorspronkelijk werd een afgezonken tunnel voorzien. Bovendien wordt bij de kruising Vaanplein de Betuwelijn op maaiveldniveau aangelegd. Bij het kruispunt is daardoor de bouw van een fly-over nodig. Het tracebesluit ligt vanaf 1 oktober ter inzage bij de gemeentehuizen in de regio.

Reageer op dit artikel