nieuws

IJzeren Rijn via Eindhoven naar Venlo

bouwbreed Premium

De IJzeren Rijn, een gesloten goederenspoorlijn tussen Antwerpen en Duitsland, moet herontwikkeld worden en in Nederland via Eindhoven naar Venlo lopen. De commissarissen van de koningin in Limburg, Gelderland en Overijssel en de regeringspresidenten J. Bussow van Dusseldorf en J. Antwerps van Keulen zijn dit overeen gekomen tijdens een bijeenkomst in het Duitse Nettetal.

Het trace dat de Belgen wensen door het Meinweggebied in Midden-Limburg en het Duitse grensgebied wordt door Nederland en Duitsland afgewezen. De regionale autoriteiten zijn van mening dat het Nederlandse kabinet en de regering van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen beslissingen over infrastructuur, zoals Betuwelijn en IJzeren Rijn en luchthaven bij Laarbruch en Elmpt in een totaalpakket moeten onderbrengen.

Volgens Bussow kan hierdoor de zone Antwerpen-Rotterdam samen met Dusseldorf en Keulen de infrastructurele ontwikkelingsas van West-Europa worden met alle voordelen van dien. (Spoor)wegen en luchthavens moeten dan wel sneller ontwikkeld worden.

Reageer op dit artikel