nieuws

Hochtief vooraan bij luchthaven Dusseldorf

bouwbreed Premium

Het Essener bouwbedrijf Hochtief heeft goede kansen grootaandeelhouder te worden van Luchthaven Dusseldorf. Een consortium van Hochtief en het Ierse luchthavenbedrijf Aer Rianta is door de deelstaatregering van Noordrijn-Westfalen naar voren geschoven als kandidaat bij uitstek voor de overname van vijftig procent van de overheidsaandelen in de luchthaven.

De onderhandelingen met een groep waarvan het Dortmunder bedrijf Harpen en het Amerikaanse Airport Group International deel uitmaken zijn op een laag pitje gezet.

Het pakket overheidsaandelen van de luchthaven moet naar schatting f. 340 miljoen opbrengen. Voor dat bedrag krijgt de nieuwe grootaandeelhouder een stevige vinger in de pap bij de komende opknapbeurt van het vliegveld. De na de grote brand provisorisch weer opgeknapte luchthaven wacht een ingrijpende vernieuwing en uitbreiding die circa f. 2,3 miljard aan investeringen vergen.

Reageer op dit artikel