nieuws

Halla opent nieuwe fabriek in Wales

bouwbreed

In aanwezigheid van koningin Elizabeth is in Merthyr Tydfil (Zuid-Wales) de nieuwe Europese fabriek van Halla Euro Enterprise Limited geopend. De Halla Groep, in 1962 opgericht door Dr. I.Y. Chung, is nu een van Korea’s leidende bedrijven met een omzet van zo’n f. 20 miljard. Halla staat in Korea, maar is ook in de rest van de wereld bekend als een pionier in de zware industrie.

De opening van de nieuwe productie-faciliteit in Wales betekent een belangrijke mijlpaal voor de Halla Groep. Ongetwijfeld gaat de nieuwe vestiging bijdragen aan een verbetering van de verkoop en service op de Europese markt.

In Wales zullen wielladers in de klassen van 1,7 tot 3,8 m3 bakinhoud, en hydraulische graafmachines van 5 tot 45 ton worden geproduceerd. Niet uitgesloten wordt dat in deze nieuwe vestiging ook nieuwe modellen worden ontwikkeld.

Naast het grondverzetmaterieel zal de fabriek een brede reeks vorkheftrucks produceren. Verwacht wordt dat in Halla’s nieuwe fabriek 300 werknemers actief zijn. De jaarproductie wordt begroot op 5000 vorkheftrucks, 200 wielladers en 800 hydraulische graafmachines.

In Nederland worden de wielladers en hydraulische graafmachines van Halla op de markt gebracht door Halla Nederland BV, behorend tot de Meerman Groep uit Vlaardingen. Sinds de start van de vertegenwoordiging, eind vorig jaar, werden reeds meer dan 25 stuks grondverzetmaterieel in Nederland verkocht.

De nieuwe Halla-fabriek in Zuid-Wales waar per jaar 5000 vorkheftrucks, 200 wielladers en 800 hydraulische graafmachines zullen worden geproduceerd.

Reageer op dit artikel