nieuws

‘Haaientanden’ maken van kleine sleuvengraver veelzijdiger machine

bouwbreed

Om de veelzijdigheid van met name de kleinere sleuvengravers te verhogen, brengt Vermeer Holland BV een nieuwe serie ‘haaientanden’ op de markt. Ook voor de verhuursector zijn deze tanden bij uitstek geschikt.

De nieuwe ‘shark teeth’ die gemonteerd worden op de bestaande graafkettingen, zijn voorzien van aangelaste bevestigingsplaten die worden vastgebout aan de zijkant van de graafketting. De beitelconfiguratie kan worden aangepast aan de verschillende voorkomende bodemsoorten zoals harde klei, rots en bevroren grond.

De nieuwe tanden kunnen gemonteerd worden op de graafkettingen van de kleinere sleuvengravers van Vermeer. Indien gemonteerd op de sleuvengraver V-1150 en V-1850 (met vermogens van respectievelijk 8 en 13,4 kW) en de sleuvengraver/ploeg combinatie LM-42 met een vermogen van 32,4 kW, kunnen de sleufbreedtes gevarieerd worden van 10 tot 25 cm. De gebruiker kan hierbij kiezen voor een ketting met uitsluitend ‘haaientanden’ of voor een ketting met ‘haaientanden’ in combinatie met standaard graafmessen.

Uitvoering

De tanden zijn vervaardigd van gesmeed staal van hoge kwaliteit en ze zijn thermisch behandeld om een lange levensduur te verzekeren. Er zijn drie typen tanden verkrijgbaar: rechtse-, linkse- en rechte tanden. Vermeer levert vijf typen ‘haaientand’-kettingen, elk verkrijgbaar in diverse afmetingen voor meerdere sleufbreedtes en instelbare tandpatronen.

Reageer op dit artikel