nieuws

Gorate uitzondering op regel langzaam betalen

bouwbreed Premium

Uit een recent onderzoek uitgevoerd door Graydon blijkt dat veel afnemers niet op tijd betalen. In de bouwbranche zijn trage be-talingen bijna regel. Veel bouwbedrijven wachten met betalen tot de tweede aanmaning in de brievenbus zit. Gorate Garant-Woningen uit Wierden vormt hierop de welbekende uitzondering.

Al enkele jaren staat het bedrijf bekend als snelle betaler. “Je moet zorgen dat je geen ordners hebt met onbetaalde nota’s. Ook mijn persoonlijke nota’s betaal ik binnen een week. Zoiets zit nu eenmaal in je”, vertelt financieel directeur Van Dijk. Snel betalen hoort bij het beleid van het bedrijf. “Voor ons is snel betalen een principe dat we nooit los zullen laten.”

Gorate is vooral bekend van de systeem- en houtskeletbouw van bungalows. Het bedrijf bouwt tevens bedrijfshallen en woonhuizen. “Het accent ligt op de bungalowbouw, we bouwen daarvan ongeveer 120 per jaar. Daarnaast bouwen we elk jaar circa 150 bedrijfshallen”, aldus Van Dijk. Je leveranciers laten wachten op hun geld, is erg, heel erg. Wij vertikken dat. Mensen die goederen of diensten leveren hebben recht op betaling. Ik wacht zelf ook niet graag op geld dat mij toekomt. Dan laat je anderen daar ook niet op wachten. Voor ons is snel betalen een principe dat we nooit los zullen laten. Daar is geen enkele reden voor.” Snel betalen levert ook vaak wat op volgens van Dijk. “Wij kunnen aanspraak maken op kortingen en de leveranciers doen graag iets extra’s voor ons. Vooral dat laatste aspect is erg belangrijk. Feitelijk is dat pure winst. Een speciale klus, een moeilijk karwei zullen leveranciers voor ons graag opknappen, sneller dan voor een bedrijf dat pas na zestig dagen betaalt.”

Reageer op dit artikel