nieuws

Gewonde bij ongeval op bouwterrein

bouwbreed Premium

Tijdens het spelen bij een bouwterrein in Capelle aan den IJssel kreeg een zevenjarige jongen een betonnen wandbekistingsplaat van 1740 kilo over zich heen. Het kind overleefde het ongeval en is met gebroken bekken opgenomen in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. De politie Rotterdam-Rijnmond maakte dit bekend.

De betonnen platen stonden opgesteld aan de buitenzijde van het bouwterrein, waar het kind samen met drie vriendjes speelde. Op het moment dat de plaat viel konden de drie zich uit de voeten maken. De zevenjarige kreeg de plaat echter in zijn geheel over zich heen. De brandweer moest hem uit zijn netelige positie bevrijden. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Ook op zaterdag viel in Yerseke een 54-jarige man tijdens werkzaamheden van het dak van een garage. Hij raakte gewond aan zijn hoofd en overleed ’s avonds in een Rotterdams ziekenhuis. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Reageer op dit artikel