nieuws

FNV komt voor bouw-cao met looneis van 4%

bouwbreed

De Bouw- en Houtbond FNV stelt voor 1998 een looneis ten bedrage van de prijscompensatie plus 1,5 procent. Naar verwachting zal de prijscompensatie 2 procent bedragen, waarmee de looneis uitkomt op 3,5 procent. Pakt de prijscompensatie wat hoger uit, bijvoorbeeld 2,5 procent, dan zou de looneis uitkomen op 4 procent. Dat heeft de bondsraad van de Bouw- en Houtbond FNV besloten.

“Daarmee is de ruimte voor de loonsverhoging als die binnen de FNV is afgesproken iets opgerekt”, constateerde bondsvoorzitter Roel de Vries op een Regionale Kaderdag in Lelystad. Binnen de vakcentrale FNV is afgesproken om een looneis te stellen van maximaal 3,5 procent. De Vries benadrukte overigens dat de looneis alleszins verantwoord blijft: “Wij willen graag dat ook degenen die nu nog langs de kant staan aan het arbeidsproces gaan meedoen. Bovendien is loonsverhoging niet onze enige wens. We willen ook iets doen aan zaken als scholing, ouderenbeleid en een goede uittredingsregeling. Daar hebben we dus ook geld voor nodig. Om die redenen zijn wij voor een verantwoorde inzet bij de onderhandelingen.”

Reageer op dit artikel