nieuws

Fabrikant hang- en sluitwerk Axa Stenman naar beurs

bouwbreed Premium

Axa Stenman, fabrikant van hang- en sluitwerk, wil een beursnotering. De beursintroductie staat nog voor dit jaar gepland, eventueel begin volgend jaar.

De reden voor de beursgang is de behoefte aan versnelde groei. Het bedrijf wil acquisities plegen. Vorig jaar startte Axa al in Polen met de joint venture Axa Mag die veertig werknemers telt. Voor dit jaar verwacht Axa Stenman een “belangrijke groei van omzet en winst”. Vorig jaar draaide het bedrijf een omzet van f. 68,3 miljoen met een nettowinst van f. 5,6 miljoen.

Axa Stenman telt ongeveer 290 werknemers, van wie er 25 in Volendam werken aan aluminium producten voor ramen en deuren. In Veenendaal is de hoofdvestiging met 225 mensen. Daarbij komen dan nog de veertig werknemers in Polen.

Gilde Investments is voor 45 procent eigenaar van Axa, Prudential voor 15 procent en Citicorp (CVC) eveneens voor 15 procent. Daarnaast zijn nog drie van de vier directeuren voor 25 procent participant. Het bedrijf is al 96 jaar oud, waarvan het 60 jaar in familiehanden is geweest en 30 jaar eigendom van GKN. In 1991 kwam het via een management-buyout terecht bij de huidige eigenaren. In de afgelopen zes jaar is een grootaandeelhouder, Atlas, uitgestapt.

Reageer op dit artikel