nieuws

De Haas uitverkoren voor nieuw Aluminium Centrum

bouwbreed

De Amsterdamse architect Micha de Haas heeft het winnend ontwerp geleverd voor nieuwbouw van het Aluminium Centrum. Uit de 64 inzendingen op de prijsvraag had de jury vier nominaties gekozen die verder zijn uitgewerkt tot voorlopig ontwerp. Voor haar op achthonderd smalle, aluminium kolommetjes gezette kantoor had De Haas zich laten inspireren door de locatie in IJsselstein met zijn eindeloze rijen populieren. De jury, onder voorzitterschap van prof. Jan Brouwer, had grote waardering voor deze situering en voor de conceptuele kwaliteit van het plan. Via een trap door dit ‘aluminium bos’ komen bezoekers op de eigenlijke kantoorverdieping – een aluminium doos met patio’s die voor een prachtige lichtinval in het ondergelegen bos zorgen, verwacht de jury.

De overige genomineerden waren: Stok en Stok architecten (HI Ambacht), Caspar Smeets (Rotterdam), en Architectenbureau Kleinsma (Arnhem).

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels