nieuws

College stemt in met plan centrumgebied Leidschendam

bouwbreed Premium

Burgemeester en Wethouders van Leidschendam hebben ingestemd met het masterplan ‘ontwikkeling ruimte centrumgebied’ van de gemeente.

Het masterplan voor het deelgebied Leidsenhage is in z’n geheel aanvaard en bevindt zich voor een groot deel al in de uitvoeringsfase. Om het centrumgebied aan belang te laten winnen heeft de raad besloten tot een integrale ontwikkeling.

De winkeliers van het winkelcentrum in Leidschendam mogen uitbreiden. “In het oorspronkelijke bestemmingsplan mochten de arcades boven de winkels worden bebouwd. De arcades zijn net als de grond eronder eigendom van de winkeliers. De gemeente stond niet achter dit plan en wilde zelf gaan bouwen. Dit stuitte op weerstand bij de winkeliers. We hebben nu besloten dat zij weliswaar mogen uitbreiden, maar we hebben wel hoge welstandseisen aan de gevels gesteld”, vertelt wethouder H.M.C. Dwarshuis-van de Beek.

Reageer op dit artikel