nieuws

Bouwkon belicht actuele thema’s

bouwbreed Premium

BOB Opleidingen Bouwcentrum en de Stichting Bouw Research (SBR) hebben Bouwkon VOF opgericht. Door middel van bijeenkomsten gaat de nieuwe onderneming actuele onderwerpen in de bouw toelichten aan aannemers.

“Ons doel is nieuwe kennis snel en adequaat over te brengen aan bedrijven”, zegt C. Slingerland directeur van BOB.

SBR – directeur De Bruine: “De bedrijfstak constateert een probleem, SBR zoekt het precies uit, Bouwkon houdt er een bijeenkomst over en de individuele aannemer kan daar op inschrijven. Bouwkon is echter geen adviesbureau waar je met allerlei problemen kunt aankloppen.”

Het bedrijf organiseert thema – en doebijeenkomsten. Tijdens de themabijeenkomsten wordt een actueel onderwerp dat op de bouw betrekking heeft uitgelegd, terwijl de bezoekers van de andere bijeenkomsten bepaalde nieuwe kennis aan de hand van een casus kunnen oefenen.

De bijeenkomsten kunnen ook als ‘incompany training’ worden gevolgd. In dat geval wordt het programma toegespitst op de behoeften van het bedrijf.

De bijeenkomsten gaan onder meer over het bouwprocesbesluit en over winstverbetering door samenwerken en worden gedurende maximaal een dag behandeld.

De onderwerpen zijn zo actueel dat ze nog niet in cursussen zijn opgenomen en waaraan ook binnen het reguliere onderwijs nog geen aandacht wordt besteed.

BOB en SBR hebben twee jaar samengewerkt voordat ze Bouwkon oprichten. H. Joosten van SBR is directeur van het bedrijf en BOB – medewerker R. Korebrits organiseert de bijeenkomsten.

Bouwkon VOF is gevestigd aan de Limaweg 55 te Waddinxveen. Telefoon 0182-624202.

Reageer op dit artikel