nieuws

Bonden nemen eisen bouw-cao mee naar overleg aannemer

bouwbreed Premium

Visser en Smit Hanab uit Papendrecht heeft afgezien van de plannen om 300 van de medewerkers niet meer te betalen via de bouw-cao maar via de metaalcao. De bouwbonden hebben daarop gisteren een brief gestuurd waarin staat dat er 16 oktober verder wordt gepraat.

Dan moet ook een convenant worden afgesloten waarin wordt vastgelegd dat de mensen die dit najaar in de winter-ww terechtkomen volgend voorjaar weer volgens de bouw-cao worden aangenomen.

De bonden en werknemers hebben zich boos gemaakt over het feit dat Visser en Smit Hanab heeft geprobeerd werknemers weg te houden bij de drie informatie-bijeenkomsten. Er gingen zelfs stemmen op om actie te voeren. Dat zal nu alleen gebeuren als de aannemer 16 oktober zijn poot stijf houdt.

Reageer op dit artikel