nieuws

Betonvereniging gaat versneld opleiden

bouwbreed Premium

In samenwerking met arbeidsbureaus, detacheringsbureaus en grote werkgevers gaat de Betonvereniging te Gouda spoedcursussen geven voor betontekenaars. Er bestaat een schreeuwend tekort aan personeel met een dergelijke opleiding, stelt een woordvoerder van de vereniging. Andere beroepen waarvoor een nieuwe opleiding in de maak is zijn temperatuurbeheerser, mortellaborant en toeslagmaterialenlaborant.

De Betonvereniging constateert eveneens een gebrek aan goed opgeleide HBO-ers op betongebied. Daarom gaat de vereniging een extra opleiding constructeur HBO+ ontwikkelen. Ook komt er binnenkort een convenant met de TU Delft. Wie het diploma betonconstructeur BV of staalconstructeur SG haalt, mag zich voortaan Professional Master noemen.

Reageer op dit artikel