nieuws

Betonnen vloer biedt ruimte voor installaties

bouwbreed Premium

Prefab Limburg BV te Kelpen introduceert de Infra+ vloer. Het is een betonnen systeemvloer met een geringe hoogte en met veel ruimte voor de aanleg van installaties.

De Infra+ vloer bestaat uit elementen met een breedte van 2400 millimeter. De maximale overspanning is 7,20 meter bij een hoogte van 300 millimeter en 9,60 bij een hoogte van 450 millimeter. Kenmerkend voor de vloer zijn een gladde onderzijde en aan de bovenzijde ribben met sparingen. Op de vloer kan een computervloer worden aangebracht op vilt om te zorgen voor een maximale geluidsisolatie.

Prefab Limburg rekent voor dat de vloer niet alleen handig is voor het aanleggen van installaties, maar ook goedkoop. Gemiddeld valt er f. 155 per vierkante meter vloer te besparen. Bovendien zijn de installaties van een gebouw met deze vloer makkelijk te wijzigen of te verwijderen. Dat levert een extra voordeel op tijdens de gebruiksfase en bij de sloop.

Het Infra+ systeem is zeer flexibel. De vloerelementen kunnen ook worden geleverd met een afwijkende vorm of maat. De ribben zijn dan niet vervaardigd van beton, maar van IPE-liggers. Ook kan het systeem worden geleverd met een geintegreerde verwarming en koeling in het plafond.

Prefab Limburg heeft de Infra+ vloer ontwikkeld met het oog op het informatietijdperk. Het wordt steeds belangrijker om in gebouwen een goede, toegankelijke ruimte te scheppen voor kabels en leidingen. De Infra+ vloer biedt echter ook alle ruimte voor traditionele installaties, zoals riolering, water en elektriciteit. Centraaldozen en verlichtingsarmaturen kunnen op verzoek worden ingestort. Volgens Prefab Limburg is een hoge brandwerendheid mogelijk, tot 60 minuten. Voor begane grondvloeren zijn elementen te verkrijgen, voorzien van isolatiemateriaal, bijvoorbeeld polystyreen.

Reageer op dit artikel