nieuws

Arrestatie van makelaars wegens zwendel

bouwbreed Premium

De politie van Amsterdam heeft vijf mannen gearresteerd die worden verdacht van oplichting en zwendel met onroerend goed en hypotheken ter waarde van 4,5 miljoen gulden. Een van hen, J.v.L.S., die als stroman fungeerde, wordt tevens verdacht van faillissementsfraude.

De verdachten zijn twee partners van een makelaarskantoor in Amsterdam, de 66-jarige A.t.L. en zijn 37-jarige zoon, een Amsterdamse hypotheekbemiddelaar, de 43-jarige P.B., een boekhouder uit Zeist, en de 35-jarige J.v.L.S.uit ’s Hertogenbosch.

Zij pleegden fraude met hypotheken van in totaal f. 4,5 miljoen op een pand ter waarde van f. 750.000 in Amsterdam. Het pand is in 1993 gesplitst in negen appartementen. De makelaarszoon vroeg, met hulp van de hypotheekbemiddelaar, voor elk appartement een hypotheek aan. Hierbij maakte hij gebruik van valse taxatierapporten, werkgeversverklaringen en loonstroken. In totaal ontving hij f. 4,5 miljoen gulden van verschillende banken. Na twee jaar aflossen, staakten de betalingen en werden ze failliet verklaard.

Gedurende het faillissement verdwenen, buiten de curator om, grote bedragen uit het faillissement. De recherche kwam de fraude op het spoor na aangifte van een aantal gedupeerde banken.

De vijf verdachten zijn maandag na huiszoekingen in hun woningen en kantoren aangehouden. Onderzocht wordt of ze vergelijkbare zwendel met andere panden

Reageer op dit artikel