nieuws

Nederlandse architecten dingen mee naar opdracht uitbreiding MOMA

bouwbreed

De twee Nederlandse architecten Rem Koolhaas en Wiel Arets dingen mee naar de opdracht voor de uitbreiding van het wereldberoemde Museum of Modern Art (MOMA) in New York. Dat heeft de Amerikaanse krant New York Times gemeld.

Koolhaas en Arets hebben concurrentie van acht internationale collega’s uit Japan, Frankrijk, Zwitserland en de Verenigde Staten.

Alle architecten moeten binnen twee maanden schetsen inleveren van hun ideeen voor de bouw. Als die zijn bekeken, wordt de groep teruggebracht tot drie kandidaten. Alle ontwerpen zijn te zien in het museum.

De uitbreiding is mogelijk omdat het museum vorig jaar extra grond verwierf aan de achterkant, grenzend aan de beeldentuin. Het gaat het museum echter niet alleen om de nieuwbouw op dat terrein maar om een algemeen ontwerp voor het gehele museum, inclusief het uit 1939 stammende bestaande gebouw.

Het MOMA wijdde in 1994 een tentoonstelling aan het werk van Koolhaas en zijn bureau Office of Metropolitan Architecture onder de titel O.M.A at MOMA.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels