nieuws

‘Wildgroei regels duurzaam bouwen’

bouwbreed Premium

Er dreigt een wildgroei aan convenanten, registers en pseudo-regelgeving op het gebied van duurzaam bouwen. Deze waarschuwing liet directeur D. van der Veer van de Bond van Nederlandse Architecten (BNA) donderdag horen bij de ondertekening van zo’n convenant in de regio Rijnmond. De bedoelingen zijn goed, maar staan op gespannen voet met ander beleid, zoals deregulering en uniformiteit in de bouwregelgeving. Als de overheid opdrachtgevers wil opleggen duurzaam te bouwen, kan dat alleen via het opnemen van eisen in het Bouwbesluit, meent de BNA-directeur.

Sommige gemeenten leggen registers aan met architecten die een convenant duurzaam bouwen hebben ondertekend. De gemeenten zouden er, volgens Van der Veer, beter aan doen te kijken naar de feitelijke deskundigheid van architecten.

Reageer op dit artikel