nieuws

Warmtewisselaar diep de grond in

bouwbreed Premium

In opdracht van energiemaatschappij Remu en elektriciteitsbedrijf Una bouwt Dura Bouw in Houten 27 woningen die worden voorzien van een warmtepompsysteem. De bodemwarmtewisselaars reiken tot een diepte van 95 tot 115 meter. Per woning verricht Verex Miljoe daartoe een boring. Het systeem gebruikt 25 procent minder energie dan een HR-ketel. De energieprestatiecoefficient van de woningen is dan ook laag: afhankelijk van het type tussen 0,82 en 0,91.

Het warmtepompsysteem is ontwikkeld door Remu, leverancier van warmtepompen Agpo en Installatietechnisch Adviesburo T en H. De kosten van de warmtepompen bedragen voor alle woningen samen ruim 6,5 ton. Deze worden gedragen door beide opdrachtgevers, Senter, KEMA, Sep en Novem.

Na oplevering van de huizen blijft de warmtepomp eigendom van Remu. KEMA zal een monitoringprogramma uitvoeren. De bewoners betalen een bedrag dat vergelijkbaar is met dat van een bezitter van een HR-ketel.

Remu heeft zich tot doel gesteld honderd warmtepompen per jaar te installeren.

Reageer op dit artikel