nieuws

Vuurbal maakt slachtoffers

bouwbreed Premium

in transformatorhuisje

Bij een explosie in een transformatorhuisje zijn drie werknemers van diverse aannemingsbedrijven gewond geraakt. Het ongeluk gebeurde bij station Schothorst te Amersfoort, waar ze onderhoudswerk verrichtten. Na de explosie ontstond een vuurbal waardoor de slachtoffers brandwonden opliepen.

Mario Silvester

De wieken van de traumahelicopter beginnen te draaien. Eerst langzaam en dan steeds sneller. Het gesuis van de motoren zwelt aan tot een oorverdovend lawaai. Terwijl hij opstijgt stuift het zand alle kanten op. Collega’s van de slachtoffers kijken de heli na terwijl hij langzaam weg vliegt boven de verlaten spoorbaan.

“Een van de slachtoffers (een 61-jarige man uit Bodegraven) liep zware brandwonden op en is met de traumahelicopter naar Beverwijk gebracht”, zegt L.W. Stapelbroek, officier van dienst van de brandweer in Apeldoorn. “Toen we aankwamen lag hij buiten. We hebben hem meteen gekoeld om zijn toestand te stabiliseren en toen hebben de ambulancemensen het van ons overgenomen”.

De twee andere slachtoffers waren minder zwaar gewond. Het betreft een 37-jarige man uit Amerongen en een 32-Jarige man uit Grave. Zij zijn voor behandeling naar een ziekenhuis in Amersfoort vervoerd.

Niet bekend

Wel is duidelijk dat de mannen in opdracht van de NS bezig waren met een routinematige onderhoudsklus in het transformatorhuisje dat het station Schothorstvan stroom voorziet. Door de explosie viel de stroom uit en werd het treinverkeer rond Amersfoort stil gelegd.

De oorzaak van het ongeluk is vooralsnog onbekend. Politiewoordvoerder H. Bezembinder: “Er was een explosie en toen een vuurbal. De slachtoffers zijn op eigen kracht naar buiten gegaan, maar meer valt er op dit moment niet over te zeggen.”

Volgens brandweerman Stapelbroek waren de gevolgen van het ongeluk nog erger geweest als de mannen het huisje niet hadden kunnen ontvluchten. “We konden het transformatorhuisje niet binnengaan want we wisten niet wat er precies gaande was. Met stroom weet je uiteindelijk maar nooit wat je te wachten staat en aan meer slachtoffers hebben we geen behoefte.”

Reageer op dit artikel