nieuws

Verlies bij deel Muwi drukt resultaat IBC

bouwbreed

Muwi Amersfoort lijdt verlies. Als gevolg hiervan is het resultaat van moeder, Koninklijke IBC, over het eerste halfjaar nadelig beinvloed. Het bouwconcern uit Best wist op een productie-omzet van f. 448,4 miljoen een resultaat te boeken van f. 3 miljoen.

“Ik ben hier niet gelukkig mee. Verlies maken in de woningbouw. We hebben op managementniveau ingegrepen bij onze woningbouwer Muwi Amersfoort,” zegt een ontevreden H.A.J. Bemelmans, voorzitter raad van bestuur Koninklijke IBC. Sinds kort maakt tijdelijk directeur Ruygt de dienst uit. “Er is een aantal projecten calculatorisch fout gelopen. Het gevolg is wel dat onze woningbouwer in Amersfoort over geheel 1997 een verlies zal tonen. Een geluk is dat de andere onderdelen in de sector bouw dit compenseren.”

Uit het gisteren verschenen halfjaarbericht 1997 kan worden opgemaakt dat de geherstructureerde projectontwikkelaar, IBC Vastgoed, in toenemende mate omzet genereert voor de bouwbedrijven. De sector Vastgoed werkt overigens uitsluitend voor de bouwers van de IBC-groep. Bemelmans: “Het is nog moeilijk aan te geven hoeveel door de sector Vastgoed wordt binnengehaald. Woningbouw gaat de goede kant op. Minder gaat het nog in het binnenhalen van projecten uit de hoek van de utiliteitsbouw.”

Het bedrijf uit Best, dat in bezit is van de familie Hooijmaaijer, gaat er vanuit dat het resultaat over het gehele jaar 1997 goed zal zijn. Men verwacht over het tweede halfjaar van het lopende boekjaar een winst die ver boven de f. 3 miljoen zal liggen. De orderportefeuille had eind van het eerste halfjaar een niveau van f. 864 miljoen (+10 procent). De groei komt overigens deels door het begin dit jaar overgenomen bedrijf Rottger Bouwgroep uit Rotterdam. Over geheel 1996 werd bij een omzet van f. 903 miljoen een winst geboekt van f. 5,8 miljoen.

Reageer op dit artikel