nieuws

Uta-enquete: steun bonden

bouwbreed

Driekwart van de uta-werknemers steunt de vakbonden in hun cao-voorstellen ten aanzien van vut/vroegpensioen. Dit blijkt uit een representatieve enquete van een onafhankelijk onderzoeksbureau. De gegevens zullen zaterdag op de landelijke actie-manifestatie van de bonden worden gepresenteerd.

Volgens Gijs Rijsdijk, actie-leider van de gezamenlijke werknemersorganisaties, bewijst de deze week uitgevoerde enquete (een representatieve a-selecte steekproef) onder uta-personeel het gelijk van de vakbonden in het cao-conflict met de bouwwerkgevers.

“De werknemers geven in het onderzoek aan dat ze van de bonden verwachten door te gaan met hun verzet tegen de werkgeversvoorstellen. En daar kunnen ze van op aan”, zegt hij.

Het jongste publiciteitsoffensief van de werkgevers is bij de bonden heel slecht gevallen. “Een onfrisse poging om werknemers weg te houden van de actie-bijeenkomst, zaterdag in Utrecht. Werkgevers geven bewust verkeerde informatie. Kennelijk voelen ze zich in het naar gedreven door onze acties en doen ze een laatste poging twijfel te zaaien over de voorstellen van de bonden”, aldus Rijsdijk.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels