nieuws

Uit de vakbladen

bouwbreed Premium

Engelse fabrikanten van wapeningsstaal dreigen in september hun prijzen fors te verhogen. Dat komt volgens Construction News van 28 augustus door de goede gang van zaken in de Engelse bouwnijverheid. Begin dit jaar zakten de prijzen van wapeningsstaal tot een absoluut dieptepunt van irecteur230 per ton. Voor de fabrikanten werd de situatie ook nog slechter door de relatief hoge waarde van de Engelse pond. Daardoor werd veel wapeningsstaal uit de landen van Europa geimporteerd, vooral uit Turkije en Duitsland.

De bouw in heel Europa trekt echter ook weer aan. Buitenlandse fabrikanten concentreren zich weer op de eigen thuismarkten. En de prijzen zijn daar beter dan in Engeland. Naar verwachting zullen de prijzen voor wapeningsstaal in Engeland half september met rond de irecteur10 per ton worden verhoogd. Deze prijsverhoging komt bij de verhoging met irecteur19 per ton die in juli al is doorgevoerd. Construction News, Emap Construct Ltd, London, tel: 0171 505 6868.

Reageer op dit artikel