nieuws

Struktural Lifter door King uit Franeker overgenomen

bouwbreed

Het metaalbedrijf King te Franeker heeft Struktural Lifter, fabrikant van meeneemvorkheftrucks uit St. Annaparochie, overgenomen. De productie van de heftrucks zal nu gaan plaatsvinden in Franeker.

De bakermat van de meeneemvorkheftrucks ligt in het noorden van de provincie Friesland. De bekendste producent van dit type transportmiddel is Kooi-Aap uit Vrouwenparochie. In de loop der tijd heeft men echter een concurrent gekregen in het naburige St. Annaparochie vanwaar onder de naam Struktural Lifter eenzelfde type machine op de markt werd gebracht. Een op meer fronten ‘gevoelige’ concurrentiestrijd was het gevolg.

Circa 80% van de onderdelen van de meeneemvorkheftruck Struktural Lifter werd geproduceerd door King te Franeker. Toen directeur-eigenaar Tjerk Kingma ter ore kwam dat een Engels bedrijf, voormalig dealer van de Kooi-Aap meeneemvorkheftruck, serieuze overnameplannen had ten aanzien van de Struktural Lifter, lijfde hij tijdig dit bedrijf in om zijn productie veilig te stellen.

De verkoop van de Struktural Lifter zal ter hand worden genomen door voormalig directeur Ritske Blom. Voor het eerste jaar mikt men op een verkoop van 50 tot 75 meeneemvorkheftrucks.

Bij de toeleveranciers in de bouw bestaat een toenemende belangstelling voor de bijzondere eigenschappen van de meeneemvorkheftruck.

Reageer op dit artikel