nieuws

Speeltuin niet langer in gevaar

bouwbreed

Het Algemeen Burger Pensioen en het uitvoeringsorgaan, USZO, zitten in een overvol kantoor. Op zeer korte termijn is er behoefte aan 400 werkplekken. Een van de alternatieven was, het terugclaimen van de grond naast het complex, waar nu een speeltuin staat. Tijdens besprekingen van deze mogelijkheid met gemeente en bewoners, stuitte de directie op veel verzet van de buurtbewoners. “De emoties liepen hoog op. Daarom besloten we dat het verwijderen of verhuizen van de speeltuin niet meer tot de alternatieven behoort,” vertelt I. Medenbach, directeur communicatie van ABP en USZO. Een aardige geste van het bedrijf, maar daarmee is het probleem van gebrek aan werkplekken nog niet van de baan. “We hebben nu nog drie alternatieven waar we over gaan praten met de gemeente,” aldus Medenbach.

Volgende week woensdag komen de gemeente en directie weer bij elkaar om de verschillende mogelijkheden te bespreken.

Reageer op dit artikel