nieuws

Speelboom in Emmen

bouwbreed

In het Noorderdierenpark te Emmen is gisteren een educatieve houten speelboom opgezet. Het gevaarte is 12 meter hoog en bestaat uit vier steeds smaller wordende ronde etages. De onderste etage heeft een diameter van 13 meter. Elke verdieping bestaat uit spanten met een rondgebogen gelamineerde ligger. Het aantal spanten bedraagt 135, varierend in hoogte van 1 tot 6 en 3 meter. Ze bestaan uit dubbel constructiehout, aan weerszijden afgezet met 10 mm multiplex dat is gelijmd en gespijkerd.

De buitenschil van de speelboom is bekleed met gecelcuriseerd grenen bevelsiding. De bekleding bestaat uit ongeveer 5000 stukjes grenenhout met een totale lengte van 2000 meter. In de speelboom is een houten trap opgenomen die langs allerlei wetenswaardigheden voert over dieren, die in nissen zijn ondergebracht. De boom is gefabriceerd door De Mar Houtconstructies BV te Grou en Groningen. Hij is op drie diepladers van De Mar Houtconstructies Groningen BV in de Eemshaven naar Emmen vervoerd. In het dierenpark is de boom, die bestaat uit 15 segmenten, in twee dagen door het bedrijf in elkaar gezet.

Reageer op dit artikel