nieuws

SGWN ‘eerste erkende garantieverzekeraar’

bouwbreed

In aanvulling op het artikel ‘Gekocht op papier en toch zo vast als huis’ in Cobouw van 23 september meldt SGWN “de eerste erkende garantieverzekeraar in Nederland te zijn”. Met ingang van 1 september heeft de Verzekeringskamer aan SGWN een vergunning afgegeven in het kader van de Wet Toezicht Verzekeringsbedrijf 1993. “Hierdoor zijn”, bericht de Zutphense verzekeraar in een toelichting, “de SGWN-garantieregelingen, het garantie- en waarborgcertificaat plus af te geven borgtochten – naast de ministeriele goedkeuring – in een tweede wettelijk kader geplaatst.

Zoals gemeld beperkt de nieuwe regeling zich niet tot woningbouw, maar geldt deze ook voor gecombineerde wonen en werkenprojecten, recreatiewoningen, utiliteitsgebouwen en speciale regelgeving voor bouwcomponenten zoals vloer- en buitengevelisolatie. SGWN claimt de enige erkende garantieverzekeraar te zijn die voor aannemer en consument alle deelgebieden binnen een waarborg stelt. Verder kunnen enkelvoudige borgtochten worden afgegeven ter voldoening aan garantieverplichtingen zoals deze in een U.A.V.-bestek van een aannemer worden gevraagd.

Reageer op dit artikel