nieuws

Schakelklok beheert jaar lang heel veel schakelpunten

bouwbreed Premium

Theben introduceert zijn nieuwe TR644 schakelklok, waarmee een groot aantal schakelpunten van installaties is in te stellen voor zowel dag, week als specifieke datumprogramma’s in het jaar. Er zijn maar liefst 324 schakelpunten mee in te stellen. Verder zijn er mogelijkheden voor prioriteitschakelpunten, vakantieprogramma’s en andere. Het wordt allemaal nog veel eenvoudiger aldus Itho BV te Schiedam, leverancier van de schakelklok, als gebruik wordt gemaakt van het pc-pakket Obelisk.

Met dit Windowsprogramma is achter de computer eenvoudig en snel een jaarprogramma in te stellen. Van de ingestelde programma’s zijn dan op elk gewenst moment printen te maken dan wel gegevens op te slaan op de diskette of harde schijf voor eventueel later gebruik. Ook is het resultaat weg te schrijven in een speciaal Eeprom-geheugen (de Obelisk), dat op de standaard RS232 poort van de pc is aan te sluiten. Vervolgens is de Obelisk in de schakelklok te plaatsen, waarna de klok het programma uit de Obelisk inleest in zijn eigen geheugen. Daarmee is de schakelklok dan gelijk geprogrammeerd.

Het voordeel van het systeem is, dat men op elk gewenst moment een goed gedocumenteerd verslag kan krijgen van de actuele en geprogrammeerde installatiesituaties. Daardoor is het mede mogelijk op elk gewenst tijdstip in te grijpen in het programma. Zo kan men altijd schakelgegevens toevoegen, wijzigen of opheffen. Volgens Itho wordt met het Windowsprogramma veel op de programmeertijd bespaard. Ook is de kans op fouten vrijwel nihil. De TR644 kost f. 776 exclusief btw en bijkomende kosten. In oktober en november doet het bedrijf een kennismakingsaanbieding voor de klok, waarbij het softwarepakket inclusief connector en een Obelisk gratis is.

Reageer op dit artikel